Activitats suport familiar

Els jocs i activitats que es realitzen al Talinga són molt variats i s’adapten a la realitat del grup d’infants, a les seves edats i interessos, al moment del dia, a l’època de l’any i a l’entorn proper. L’organització dels jocs i activitats es fa de manera que no requereixin una continuïtat en el temps per tal que en puguin gaudir tots els infants presents, tant els que assisteixen de manera esporàdica com aquells que ho fan amb una certa regularitat. Malgrat que sovint es realitzen activitats dirigides, també es dóna importància al joc espontani, permetent que els nens i nenes explorin l’entorn al seu ritme i escullin les activitats segons els seus interessos.

Psicomotricitat: els nens i nenes desenvolupen la motricitat, la coordinació i el control del seu cos mentre juguen amb diferents elements com pilotes, matalassos, tricicles, cordes…

Anglès: aprendre nous idiomes desenvolupa la seva competència lingüística, afavoreix l’assimilació de totes les llengües (inclosa la materna) i facilita el coneixement d’altres cultures i maneres de pensar que ajuden al seu desenvolupament general.

Joc simbòlic: els infants disposen d’un ampli ventall d’elements quotidians a la seva mida que desenvolupen la imaginació i els hi permeten reproduir diferents situacions i rols socials per mitjà de jocs d’imitació. Joguines tradicionals com les firetes, les nines, els vehicles i les disfresses tenen un alt valor educatiu i continuen trobant-se entre les preferides dels infants.

Música i danses: els nens i nenes prenen contacte amb diferents tipus de ritmes, instruments i estils musical. Treballarem a partir de cançons populars infantils, música clàssica, cançons tradicionals catalanes i música contemporània.

Creació artística: treballarem amb diferents tècniques (pintura de dits, pintura amb pinzells, colors, tallar i enganxar, punxar, estampació, gomets, modelatge, etc.) desenvolupant els àmbits: cognitiu, psicomotor, personal,  social i creatiu.

Tradicions i festes populars: aprofitant les festes tradicionals i les èpoques senyalades de l’any es realitzen jocs, cançons i manualitats que apropen els nens i nenes al seu entorn natural, cultural i social. Són especialment senyalades dates com la Castanyada, Nadal, Carnestoltes i Sant Jordi així com les festes locals i els inicis de les estacions de l’any.

Tallers d’alimentació: jocs i tallers de manipulació d’aliments amb descoberta dels diferents colors, aromes, textures i sabors. Els nens i nenes gaudeixen de noves experiències i aprenen la importància d’una alimentació saludable.

Jocs de taula: els jocs de taula, adaptats a les diferents edats, ajuden als nens i nenes a desenvolupar la psicomotricitat fina i el pensament lògic, i els ensenyen la importància de respectar el torn i les regles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *